Carbon fietsframe reparatie

Voorkomende reparaties aan een carbon frame:

 

 Carbon schade door Chain-suck

cannondale chainsuck

Chain-suck is wanneer de ketting tijdens het trappen op het voortandwiel aan de onderzijde weer mee omhoog draait over het voortandwiel. De oorzaak zijn vaak bramen op de tandjes van het voortandwiel welke als weerhaakjes werken en zodoende de fietsketting weer mee omhoog neemt en hopeloos uw carbon frame kan beschadigen. De ketting loopt namelijk volledig vast tussen het cranckstel en het frame. Met grote gaten in het carbon frame als gevolg.

 

Carbon schade door omslag van het stuur

s works epic reparatie 

pinarello reparatie

Een erg veel voorkomende reparatie is die van een omgeslagen stuur tijdens een valpartij. Veelal is dit aan de orde met mountainbikes en vooral 29rs vanwege hun brede stuur. Het stuur staat vaak zo afgesteld dat als het stuur 180 graden omslaat veelal precies een bar-end of een versnellingshendel in de bovenbuis van het carbon frame slaat. Met een lelijke schade tot gevolg. Racefietsen hebben hier minder last van omdat de hendels vaak zijn voorzien van rubber en het stuurlint.

 

Schade door een slecht afgestelde derailleur

achtervork gebroken

Wanneer de begrenzing van een achterderailleur niet goed is afgesteld. Of de derailleur is beschadigd door een valpartij. Dan is de kans groot dat de derailleur meegepakt kan worden door de spaken. Dit kan gebeuren wanneer de fiets op het grootste kransje van de cassette is geschakeld. De derailleur breekt af en slaat in de achtervork met een schade als bovenstaande tot gevolg. Soms dient de achtervork zelfs opnieuw gericht te worden.

 

Zitbuis schade

zitbuis carbon reparatie

Een niet goed passende zadelpen. Een te korte of juist een te lange zadelpen kan ervoor zorgen dat een carbon frame ernstig raakt beschadigd. Zoals op de foto te zien valt, van binnen uit.

 

 

Carbon trapashuis vastzetten

pressfit reparatie

Als u veel speling merkt op uw trapas, dan bestaat de kans dat de carbon trapas bus heeft losgelaten. Let op: Wij kunnen alleen carbon trapashuizen vastzetten. Geen aluminium. Voornamelijk Trek, Specialized en Cannondale gebruiken een carbon trapashuis. De trapaslagers zitten hier los in of door middels van een press fit trapas.

 

Overige schades

cervelo frame repareren

Heeft u carbon schade aan uw fietsframe. Stuur ons een mail met foto via ons contact formulier.