Werkwijze carbon reparatie

 

Een carbon reparatie laten uitvoeren, hoe verder?

Het contactformulier

Via ons contactformulier kunt u enkele foto’s en een beschrijvende tekst naar ons verzenden. Wij zullen dezelfde dag nog contact met u opnemen over de kosten van de reparatie en of een carbon reparatie überhaupt mogelijk is.

Verzenden of brengen

Ontvang van ons de gratis fietsdoos. Hierin kunt u uw kostbare carbon frame of fiets verantwoord naar ons opsturen. Zie even onze fiets inpak tips. Of breng hem langs bij een van onze specialisten en zij nemen het werk voor u uit handen. Cor Mantel 2wielers in Amsterdam, Egbert Egberts in Borger, Dickhof Rijwielen in Oosterwolde (Gld), Haico Bouma in Oude Haske, Goossens in Borculo, Snel in Utrecht, Allizi in Bussum, Imming Bikes in Egmond binnen, John Willemsen in Landgraaf, Beebikes in Kapelle of op afspraak bij ons in Enkhuizen.

Het carbon frame maken

Vervolgens gaan we het carbon frame repareren. Afhankelijk van de situatie wordt het beschadigde carbon zoveel mogelijk blootgelegd. Scheuren in het carbon kunnen soms erg diep liggen. De structuur van het carbon wordt bepaald zodat een nieuwe carbon mat precies zal aansluiten bij de oude. Door het gebruik van vacuum sluit de gerepareerde plek weer mooi aan bij de contouren van het frame. Deze werkwijze geldt niet alleen voor carbon fiets frames maar ook voor carbon wielen en andere carbon delen.

Alleen de beste carbon materialen

Bij het maken van een fiets of frame gebruiken wij enkel de allerbeste carbon materialen. Ook de impregneer hars om het carbon te laten harden en verbinden is van de best mogelijke kwaliteit. Wij hebben verschillende soorten carbon matten op voorraad waardoor wij altijd een bij uw fietsframe aansluitende soort carbon hebben. Soms gebruiken we een afwijkend soort carbon als wij dit noodzakelijk vinden om een optimale stijfheid te behalen.

Na het lamineren van het nieuwe carbon zal alles weer netjes geschuurd en afgewerkt worden zodat de contouren van het frame weer egaal zijn.

Carbon frame lakken

Een 2K laklaag met de originele kleurcodes zal op het fietsframe aangebracht worden. Dit doen wij in eigen beheer om het resultaat en de levertijd optimaal te houden. Na het drogen is het frame weer klaar voor gebruik. Mocht de carbon scheur precies onder een sticker (decal) zitten dan zullen wij deze sticker vakkundig bijwerken. Hiervoor gebruiken wij spuitmallen welke bij het betreffende fietsmerk horen.

Het carbon frame is weer gereed

Het gemaakte fietsframe, wiel of vork is weer op te halen bij uw afleverpunt in de buurt. Of op afspraak bij ons in Enkhuizen. Ook kunnen we het frame of de fiets indien gewenst weer retour sturen.