Vragen over reparatie

 Vragen over carbon laten repareren

Is mijn frame na de reparatie in kleur gespoten?

Ja! Dit is bij de reparatieprijs inbegrepen. Let op! Sommige concurrenten rekenen dit niet mee in de offerte waardoor ze soms goedkoper lijken te zijn. Een goede lak is essentieel. Een onbehandelde carbon reparatie is namelijk niet bestand tegen UV straling. Wij spuiten de fiets altijd plaatselijk bij. Met een professionele 2 componenten lak.

Kunnen jullie de fiets ook compleet overspuiten?

Wij zijn experts in spotrepair en het verwerken van carbon. Met onze professionele lakken en spuitcabine kunnen wij carbon breuken onzichtbaar bijspuiten. Voor logo's gebruiken wij spuitmallen (zoals origineel) en originele logo's.

Moeten mijn onderdelen van de fiets?

Nee u kunt de fiets gewoon compleet inleveren. Wij demonteren de onderdelen als dat nodig is voor de reparatie.

Heb ik een lakscheur of een carbonscheur in mijn fietsframe?

Een gescheurd carbon frame wordt ook wel eens verward met lakscheuren. Een lakscheur is "slechts" een scheur in de onderliggende hars- of plamuurlaag. Vaak in een witte laklaag. Wit heeft namelijk meer lagen lak nodig om te dekken. Hierdoor is de kans op het scheuren van de niet flexibele dikke laklaag op het carbon frame vaak voorkomend. Toch ontstaan lakscheuren niet zomaar. Wij zullen dit altijd grondig onderzoeken en een reparatie uitvoeren indien noodzakelijk.

Wat kan allemaal gerepareerd worden?

We kunnen bijna alles repareren wat van carbon gemaakt is. Zelfs zeilmasten en schoenen hebben we al eerder gerepareerd. Vul het contactformulier in met een aantal goede foto’s, ook van verder weg genomen en van alle kanten en u weet het zeker.

Wat zijn de kosten?

Omdat elke carbon reparatie maatwerk is, spreken wij vooraf een prijs af. We zullen scherp geprijsd zijn ten opzichte van onze concurrenten en met een hoog service niveau. Als u via onze contactpagina een omschrijving en een aantal foto’s mailt, dan kunnen wij diezelfde dag voor u inschatten wat de reparatiekosten zijn en wanneer hij weer klaar is. In de prijs is altijd het spuiten inbegrepen. Let dus op als u onze prijzen vergelijkt met andere aanbieders.

Wordt mijn carbon frame sterker?

Verschillende onderzoeken naar carbon reparatie hebben uitgewezen dat een goed uitgevoerde carbon reparatie minstens dezelfde stijfheid kan terug brengen in een frame dan toen hij uit de fabriek kwam. Onze ervaring is dat een frame nooit meer zal breken op de door ons gerepareerde plek. De reparatie heeft immers de zwakke plek uit het frame gehaald.

Heb ik garantie op de reparatie?

Ja, u heeft 5 jaar garantie op de gerepareerde plek. Mits dat het duidelijk is dat het carbon frame of onderdeel niet volgens de eisen van de fabrikant behandeld is. Dit staat allemaal vermeld in het garantieboekje van de verschillende fabrikanten zoals; Trek, Specialized, Cannondale, Cube en Giant. Dit heeft o.a. te maken met bijvoorbeeld het gebruik van een momentsleutel met het aandraaien van carbon onderdelen. De garantie is niet overdraagbaar op eigenaar. Bekijk voor de overige voorwaarden even onze algemene voorwaarden.

Hoe maak ik mijn frame verzendklaar?

We hebben een aantal tips voor het verpakken en verzendklaar maken van uw frame.  U ontvangt van ons een gratis fietsdoos en u betaald hiervoor geen verzendkosten.

Is mijn frame zwaarder na de reparatie?

Tijdens de reparatie brengen wij iets meer materiaal (carbonvezel/epoxyhars) aan dan oorspronkelijk vanuit de fabriek is gedaan. Dit zal maximaal met 10 gram variëren. Door vacuümtechniek is een egaal en sterk resultaat gegarandeerd.

 

Ik heb een andere vraag!

Neem contact met ons op via het carbon reparatie aanvraag formulier. Of bel even met 06-55113325.